SHARE

Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental, prin urmare vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei. Întrucât unul dintre principiile esențiale ale acestui cadrul legal îl reprezintă transparența, dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre, prin intermediul site-ului nostru web.


Datele cu caracter personal reprezinta orice informatie referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”). O persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator on-line, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Prelucrarea datelor cu caracter personal reprezinta orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi: colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea/restrictionarea, stergerea sau distrugerea.


Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic Politica de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

Cine suntem

Acest site este administrat de  S.C. CRUISEGET S.R.L., persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Municipiul Iași, Bulevardul Carol I, nr. 27, cod unic de înregistrare fiscală 39888265.

S.C. CRUISEGET S.R.L. controleaza activitatile de prelucrare a datelor dvs. personale, in calitate de Operator de Date, in sensul Regulamentului EU 2016/679, regulament disponibil la adresa: 

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX:32016R0679

Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm

Colectam prin intermediul site-ului web, adresa de e-mail, nume si telefon, necesare in vederea completarii formularelor: solicita oferta, contact si inscriere newsletter.

Folosim datele dvs. personale relevante pentru a pregati si a furniza serviciile si produsele solicitate de la noi.

Folosim aceste date pentru a va transmite oferte si pentru a va livra astfel serviciile alese de dvs.. Ne bazam in acest caz pe executarea unui contract ca temei al prelucrarii datelor personale, dat fiind ca de fiecare data cand alegeti optiunile de mai sus sunteti de acord cu termenii si conditiile de realizare a acelui serviciu.

Categoriile de date prelucrate in contextul relatiei noastre cu dvs. Sunt:
numele, adresa de e-mail, telefonul, CNP-ul, data si locul nasterii, nationalitatea, seria si data emiterii/expirarii documentului de calatorie (carte de identitate sau pasaport), preferinte cu privire la limba vorbita la bord, datele de contact a unei persoane apropiate ce ramane in tara pe perioada sejurului si care poate fi contactata in situatiile de urgenta, date de facturare, date bancare, precum si alte date cu caracter personal furnizate catre S.C. CRUISEGET S.R.L., dupa cum este necesar pentru indeplinirea scopurilor de mai sus.

Care sunt scopurile și temeiurile prelucrării

Datele colectate sunt folosite pentru a raspunde solicitarilor primite prin intermediul formularelor mentionate mai sus si pentru finalizarea procesului de rezervare.

Exista posibilitatea sa prelucram unele dintre datele dvs. personale in contextul furnizarii serviciilor in baza obligatiilor legale provenite din legislatia care reglementeaza activitatea furnizorilor de servicii din aria financiar contabila sau din alte prevederi legale specifice care guverneaza activitatea noastra. In acest caz, motivele pentru prelucrarea acestor date tin de obligatia legala pe care o avem.

De asemenea, putem utiliza datele dvs. de contact (e-mail) pentru a va furniza serviciul de Newsletter, numai daca v-ati abonat la un astfel de serviciu si, prin urmare, v-ati exprimat in prealabil consimtamantul explicit pentru o astfel de prelucrare a datelor dvs.

Puteti oricand sa va retrageti consimtamantul, exprimandu-va optiunea de a nu mai primi astfel de informatii prin urmatoarele modalitati: dezabonare de la newsletter sau transmiterea unui e-mail la adresa .

Pagina web www.cruiseget.com  colecteaza in mod automat anumite informatii, pe care le stocheaza in rapoartele sale de trafic. Informatiile despre care vorbim pot include IP-ul dispozitivului de pe care ne vizitati, regiunea sau localizarea generala de unde accesati paginile web, precum si tipul de browser, sistem de operare ori de dispozitiv de pe care accesati.

Utilizam aceaste informatii in temeiul interesului nostru legitim de a observa in ce masura paginile noastre web corespund nevoilor de afisare ale dispozitivului dvs. particular, pentru a diagnostica eventuale probleme pe care le au serverele noastre atunci cand livreaza pagini catre anumite tipuri de dispozitive, pentru a analiza tendinte, a observa modul in care utilizatorii pot naviga mai bine in paginile noastre.

Nu prelucram datele dvs. personale in alte scopuri secundare decat cele pentru care au fost colectate initial, fara un consimtamant prealabil, fara un interes legitim sau fara un temei legal.

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal

In anumite circumstante, vom partaja datele personale cu terte parti:

  • Parteneri furnizori - In functie de serviciile pe care doriti sa le rezervati, informatiile pe care vi le solicitam ca parte a procesului de rezervare,  vor fi partajate cu partenerii nostri furnizori (linii de croaziera, linii aeriene, companii hoteliere, companii de transport persoane, companii de asigurari si procesatori de plata cu cardul) pentru a fi procesate in vederea indeplinirii procesului de rezervare.
  • Furnizori terti de servicii – este posibil sa folosim furnizori de servicii pentru a prelucra datele dvs. personale in numele nostru. In aceasta categorie pot fi incluse servicii precum: servicii de contabilitate, transmiterea de materiale de marketing, servicii specifice evenimentelor, conferintelor etc. Va asiguram ca am semnat cu toti furnizorii terti de servicii acorduri de prelucrare a datelor personale si clauze de confidentialitate in vederea protectiei datelor dvs. si ca nu le permitem utilizarea acestora in alte scopuri.
  • Autoritati competente – in cazul unor cereri intemeiate pe prevederi legale, furnizam datele dvs. catre autoritatile competente, atunci cand aceasta este strict necesara pentru detectarea unor fraude, fapte penale si, in general, atunci cand prevederile legale ne impun conformarea unei astfel de cerinte.
  • Atunci cand ne solicitati expres acest lucru sau ne autorizati in mod expres dezvaluirea datelor dumneavoastra.
  • In cazul unor situatii urgente sau cazuri de forta majora.
  • In cazul in care dezvaluirea este necesara pentru a solutiona litigii, pentru a fi constatat sau exercitat un drept in instanta.

 

Va asiguram ca datele dvs. nu sunt facute publice si nu sunt vandute catre nici o alta entitate, persoana fizica sau juridica.

Nu transferam datele dvs. personale catre organizatii internationale sau tari in afara Spatiului Economic European.

Cum protejăm securitatea datelor dvs. cu caracter personal

Utilizam sisteme si proceduri adecvate pentru a proteja si securiza datele personale, vizand in mod special prevenirea prelucrarii neautorizate/ilegale, pierderii accidentale sau ilegale, distrugerii accidentale sau ilegale.

Am implementat masuri pentru identificarea riscurilor, pentru prevenirea si/sau descoperirea breselor de securitate, pentru documentarea incidentelor de securitate si a datelor afectate de astfel de incidente, pentru remedierea acestora si recuperarea datelor personale.

Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație folosind tehnologia HTTPS (SSL), asigurand astfel confidentialitatea informatiilor pe care le furnizati.

Ștergerea si pastrarea datelor dvs. personale

Limitam durata de stocare a datelor dvs. personale la ceea ce este necesar pentru scopurile de prelucrare care v-au fost aduse la cunostinta.

Revizuim necesitatea pastrarii in continuare a datelor dvs personale. Anual vom  analiza datele colectate si prelucrate, in vederea filtrarii, sortarii si continuarii prelucrarii doar pentru datele al caror scop al prelucrarii este actual.
Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate.

Este posibil sa pastram datele dvs personale in cazul constatarii, exercitarii sau apararii unui drept in instanta.

In cazul in care pastrarea datelor dvs. personale este necesara in scopuri specificate de lege, putem pastra in continuare aceste date.

Drepturile dvs. in legatura cu datele personale

Vizitatorii site-ului, beneficiaza de toate drepturile prevazute de legislatia privind protectia datelor cu caracter personal, dupa cum urmeaza:


Dreptul la informare = dreptul persoanei vizate de a fi informata cu privire la identitatea si datele de contact ale operatorului, scopurile in care se face prelucrarea datelor, categoriile de date cu caracter personal vizate, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, existenta drepturilor prevazute de legislatia privind protectia datelor cu caracter personal pentru persoana vizata si conditiile in care pot fi exercitate;

Dreptul de acces la date = dreptul persoanei vizate de a obtine de la operatorul de date la cerere si in mod gratuit, confirmarea faptului ca datele cu caracter personal care o vizeaza, sunt sau nu prelucrate de catre acesta;

Dreptul la rectificare = dreptul persoanei vizate de a obtine, la cerere si in mod gratuit, rectificarea datelor inexacte care o privesc, precum si completarea datelor incomplete;

Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) = dreptul persoanei vizate de a obtine, la cerere si in mod gratuit, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege, stergerea datelor cu caracter personal care privesc acea persoana;

Dreptul la restrictionarea prelucrarii = dreptul persoanei vizate de a obtine, la cerere si in mod gratuit, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege, marcarea datelor cu caracter personal stocate, cu scopul de a limita prelucrarea ulterioara a acestora;

Dreptul la portabilitatea datelor = dreptul persoanei vizate de a primi, la cerere si in mod gratuit, datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre S.C. CRUISEGET S.R.L. catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;

Dreptul la opozitie = dreptul persoanei vizate de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele cu caracter personal care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;

Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale = dreptul persoanei vizate de a cere si de a obtine retragerea, anularea sau reevaluarea oricarei decizii bazate exclusiv pe prelucrari efectuate prin mijloace automate (incluzand crearea de profiluri) care produce efecte juridice in privinta persoanei vizate sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa, ;

Dreptul de a se adresa justitiei sau Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal = dreptul persoanei vizate de a se adresa cu plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, respectiv de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de legislatia aplicabila in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, care au fost incalcate.

Puteti sa va exercitati oricare dintre drepturile dvs. mentionate mai sus in legatura cu prelucrarea datelor personale si sa aflati mai multe despre acestea, prin trimiterea unui mesaj al adresa de email: .

Ne angajam sa tratam intotdeauna cererile dvs. cu cea mai mare atentie si sa raspundem intrebarilor pe care le aveti in cel mai scurt timp posibil, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data primirii unor solicitari valide. Aceasta perioada poate fi prelungita cu doua luni atunci cand este necesar, tinandu-se seama de complexitatea si numarul cererilor.
 

De asemenea, va reamintim ca aveti dreptul sa depuneti plangeri legate de protectia datelor dvs. personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Protectiei Datelor cu Caracter Personal, avand pagina web: http://dataprotection.ro